Engineering

Dagelijks wordt op de Engineering-afdeling gewerkt aan produktverbeteringen middels het moderne 3D tekenpakket Solid Works.

Door het rechtstreekse contact met de eindgebruiker weten wij “uit de eerste hand” wat nog beter kan of aan welke aanpassingen of uitbreidingen van het leveringsprogramma behoefte is.

De INKLAPaanhangwagen is nooit klaar, er zijn altijd verbeteringen in het ontwerp mogelijk, maar ook vernieuwde productietechnieken zoals 3-D Buislasermachines e.d. bieden nieuwe mogelijkheden waar het ontwerp op aangepast dient te worden.

Daarnaast willen wij de INKLAPaanhangwagen multifunctioneel inzetbaar maken, dus middels allerlei accessoires geschikt maken voor alle vervoersklussen in en om huis.
Een mooi voorbeeld zijn bijvoorbeeld de motorklemmen die eenvoudig en zonder gereedschap op iedere breedtepositie in de laadbak te klemmen zijn waardoor een “bakwagen” ook prima geschikt is te maken als motortrailer.

Daarnaast houdt de Engineering de Europese wetten en regelgeving op het gebied van voertuigen nauwlettend in de gaten, zodat de INKLAPaanhangwagens altijd aan alle Europese richtlijnen voldoen. Voorbeelden zijn o.a. de verplichte mistlamp, maar sinds enige tijd dienen bijvoorbeeld ook alle nieuwe aanhangwagens met kenteken te zijn voorzien van een achteruitrijlamp.

Ander voorbeeld is de “Temp 100” regeling voor Duitsland. In Duitsland bestaat de mogelijkheid om met aanhangwagen 100 Km/h te rijden, mits deze aan bepaalde wettelijke constructieve eisen voldoet. Onze Engineering neemt deze wettelijke eisen mee in het ontwerp van de INKLAPaanhangwagen zodat deze probleemloos door deze TUV keuring komt.