Koker chassis

Het chassis van de CARRYMATE INKLAPaanhanger is gemaakt van kokerprofielen.

Een kokerprofiel heeft een veel hogere sterkte ten opzichte van open profielen zoals hoekprofielen en u profielen.

Het kokerchassis van de INKLAPaanhanger is daardoor zelfdragend, dus het chassis heeft al voldoende draagvermogen (1250 Kg) zonder zijwandborden.

Kokerprofielen zijn veel duurder, moeilijker te bewerken, moeilijker te verzinken (binnenkant kokers), meer afvalkoker omdat we afhankelijk zijn van standaard handelslengtes van 6 mtr of 12 mtr en het chassis wordt zwaarder. Echter doordat onze as niet doorloopt van links naar rechts besparen we hier weer veel gewicht en wordt het kokerchassis uiteindelijk niet veel zwaarder dan een “open profiel” chassis.

Alle conventionele “vaste” enkelassige aanhangwagens worden gemaakt van hoekprofielen of u profielen, al dan niet vervaardigd uit relatief dunne plaat (zetwerk) of uit standaard profielen.
Het argument wat hiervoor gebruikt wordt is over het algemeen dat dit gewichtbesparend is, maar het is vooral goedkoper, makkelijker te bewerken en men heeft minder tot geen afval.
In veel gevallen zijn de zijwandborden en bodemplaat noodzakelijk om voldoende sterkte en draagvermogen te krijgen. Als men bij een conventionele “vaste” eenasser de zijwandborden en vloerplaat verwijderd blijft er een verbluffend (of teleurstellend) simpel frame over waar zeer weinig arbeidsuren in zitten.